Συνεργάτης στη Θέρμανση!  

Λέβητες Πέλλετ και Ξύλου H4EKO

Κατασκευαστής OPOP

Λέβητες Πέλλετ και Ξύλου H4EKO


Οδηγίες χρήσης

MANUAL H425 EKO _OCnoogwl0KzVFtzHasQ3f

Hits: 43 downloads so far

Download

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ H4EKO

Hits: 18 downloads so far

Download
Preloader
 

Περιγραφή

O λέβητας πέλλετ και ξύλου H4EKO είναι ένα μοντέλο λέβητα, σχεδιασμένο  να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καύση ξύλου, κάρβουνου,  είτε για καύση πέλλετ . Ο λέβητας  Η4ΕΚΟ είναι κατασκευασμένος από πυράντοχο χάλυβα 4 – 6 mm . Η φιλοσοφία καύσης του λέβητα Η4ΕΚΟ είναι η πλήρης εκμετάλλευση των καυσαερίων μέσω των διαδρομών καυσαερίων.

Ο λέβητας H4EKO είναι ένας από τους μοναδικούς λέβητες καύσης ξύλου με κάθετες διαδρομές καυσαερίων και αποθήκευσης ξύλου ή κάρβουνου. Λόγω της τεχνολογίας κατασκευής του μπορεί και αποθηκεύει το ξύλο και το καίει αφού έχουν καεί τα προγενέστερα ξύλα.

Οι διαδρομές καυσαερίων είναι επενδυμένες με πυράντοχα κεραμικά τα οποία σε συνδυασμό με το δευτερογενές προθερμασμένο οξυγόνο εκτοξεύουν την απόδοση του λέβητα στα υψηλότερα επίπεδα της αγοράς λεβήτων ξύλου.

Ο λέβητας μπορεί να συνοδευτεί από πιεστικούς  αυτοκαθαριζόμενους καυστήρες πέλλετ με πλήρως αναλωγική λειτουργία και control 4ης γενιάς της  Τσέχικης εταιρίας  ΟΡΟΡ.

Στο μπροστινό μέρος του λέβητα βρίσκεται η θυρίδα τοποθέτησης του καυστήρα. Σε περίπτωση τοποθέτησής του, βγαίνει η μόνωση και η τάπα, και τοποθετείται ο καυστήρας.

ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η συντήρηση και τροφοδοσία του λέβητα Η4ΕΚΟ γίνεται μέσω των επάνω πορτών που βρίσκονται στο μπροστινό και πίσω μέρος, ο χρήστης  ανοίγοντας την μπροστά πόρτα μπορεί να τροφοδοτήσει τον λέβητα με ξύλα αλλά και να επιτηρήσει την διαδικασία καύσης. Μέσω της πίσω πόρτας μπορεί να συντηρήσει τις διαδρομές καυσαερίων με τις ειδικές βούρτσες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία του λέβητα.

Πλεονεκτήματα

  • Χαμηλή κατανάλωση καυσίμου
  • Υψηλή απόδοση που εξασφαλίζει την αποδοτικότητα των καυσίμων
  • Μεγάλος χώρος καύσης
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής του λέβητα
  • Απλή λειτουργία και συντήρηση
  • Μεγάλο άνοιγμα τροφοδοσίας που επιτρέπει την εύκολη φόρτωση των καυσίμων
  • Αξιόπιστη ρύθμιση και ασφάλεια

 

ΤΑΜΠΕΡ ΕΛΚΥΣΜΟΥ

 

Για τη σωστή απαγωγή των καυσαερίων είναι απαραίτητος ο σωστός ελκυσμός της καμινάδας, ο οποίος επηρεάζει την ποιότητα της καύσης. Με τη σωστή ρύθμισή του μπορούμε να έχουμε οικονομικότερη, αλλά και καθαρότερη καύση. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός τάμπερ ελκυσμού στην καπνοδόχο, το οποίο επιτρέπει τη συνεχή ρύθμιση του ελκυσμού αυξάνοντας έτσι το βαθμό απόδοσης, αλλά κα την οικονομία του λέβητα.